Expert in watertechniek

Meeuwse is al meer dan 60 jaar expert in watertechniek. Onze specialisten adviseren u graag over de mogelijkheden als het gaat om watertechniek en onze kwalitatief hoogwaardige systemen. Meeuwse heeft alle expertises onder één dak. Van het ontwerp tot aan de aanleg van diverse systemen en machines kunt u bij ons terecht. Of het nu gaat om druppelbevloeiing, nachtvorstberegening of automatische tuinberegeningsinstallaties: we werken altijd met de nieuwste technieken. Ook volgen we de ontwikkelingen en innovaties op het gebied van watertechniek op de voet.

Druppelbevloeiing op maat

Gewassen en planten groeien het beste wanneer ze regelmatig en voldoende water en meststoffen ontvangen. Te natte en te droge perioden veroorzaken stress bij gewassen en planten. Dit heeft een negatief effect op de groei en productie. Met druppelbevloeiing kunt u de meest uiteenlopende gewassen irrigeren. Deze vorm van watertechniek past Meeuwse toe in de glastuinbouw, fruitteelt en akkerbouw. Maar ook laanbomen, tuinen en parken kunnen we voorzien van druppelbevloeiing.

Efficiënt inzetten van water en meststoffen

Met onze druppelslangen en druppelaars brengt u jarenlang de juiste hoeveelheid water en meststoffen in het gewas. Direct bij de wortels, voor het beste resultaat. Dit wordt ook wel fertigatie genoemd. Voor iedere druppelbevloeiingsinstallatie maken we een ontwerp op maat. Met speciale berekeningstechnieken en meettechnieken bepalen we hoeveel water uw gewas nodig heeft. Meer opbrengst door conditioneel te irrigeren is de toekomst. Dit tonen verschillende onderzoeken aan volgens de WUR (Wageningen University & Research). Zo verbruikt u nooit te veel water en zet u het water zo efficiënt mogelijk in. Informeer gerust naar naar ons Metis systeem.

Nachtvorstberegening

Nachtvorstberegening is de meest effectieve manier om nachtvorst te bestrijden. Vooral in de fruitteelt en wijnbouw is dit erg belangrijk, om schade als gevolg van bevriezing te voorkomen. Meeuwse past verschillende technieken toe om dit mogelijk te maken. Zo zijn we onder andere gespecialiseerd in flipperberegening. Onze flipperinstallaties berekenen de hoeveelheid water die per rij nodig is. Dit levert een reductie van waterverbruik op van maar liefst vijftig procent. We helpen u graag om de juiste vorm van nachtvorstberegening te kiezen die het beste bij u past.

Tuinberegening aanleggen

In bijna ieder seizoen is er wel een periode dat het onvoldoende regent. Het effect van droogte ziet u dan direct terug in uw tuin. Om dit watertekort te compenseren, moet u voldoende sproeien. Een automatische tuinberegeningsinstallatie neemt deze tijdrovende klus uit handen. Door uw tuin te beregenen, bent u ervan verzekerd dat de beplanting altijd de juiste dosering water krijgt. Dit zorgt voor gezonde planten en een groen gazon. Wilt u een installatie met tuinberegening aanleggen in uw tuin? Dan bent u bij Meeuwse aan het juiste adres. We installeren al meer dan 30 jaar tuinberegeningsinstallaties. Met onze kennis en ervaring bent u verzekerd van een betrouwbare, duurzame en waterbesparende tuinberegeningsinstallatie. Een van onze irrigatiespecialisten komt graag bij u langs. We brengen de specifieke eisen in kaart die nodig zijn om uw tuin optimaal te beregenen.

Opslag van water met waterbassins

Ook als het gaat om de opslag van water kunt u bij Meeuwse terecht. Met onze waterbassins slaat u moeiteloos water op dat u later weer kunt hergebruiken. Na het berekenen van de grootte van het waterbassin verzorgen we ook de daadwerkelijke uitgraving en bekleding van het bassin. Zo hoeft u zelf nergens naar om te kijken!

Advies nodig?

Bent u benieuwd wat Meeuwse voor u kan betekenen als het gaat om watertechniek? Onze specialisten adviseren u graag. Samen met u kijken we welke producten en systemen voor u relevant zijn en waarmee u het beste resultaat behaalt.

Direct iets nodig?

Binnenkort kunt u in onze webshop meer dan 14.000 producten vinden voor een scherpe prijs. Heeft u direct iets nodig? Neem dan contact met ons op.